Microdonacions

Preguntes freqüents

Quins aliments es donen?

El programa està organitzat per donar la màxima varietat de productes en reduir els temps d'entrega a les entitats. En el cas dels aliments, s'inclouen tant productes frescos com productes refrigerats o congelats, el que permet millorar la dieta de les persones receptores.

Quina diferència hi ha entre data de caducitat i data de consum preferent?

La data de caducitat indica quan un aliment comença a fer-se malbé i se'ns podria posar malament en consumir-lo. En canvi, la data de consum preferent indica quan un aliment comença a perdre olor o sabor, però no ens farà cap mal ingerir-lo.

Com s’organitza la donació d’aliments?

Tot el procés està procedimentat. Les entitats receptores estan acreditades i són les que trien la freqüència d'entrega. Els productes són recollits directament al supermercat per escurçar terminis garantint una ràpida arriba al destí. A més, així s'estalvien trajectes innecessaris reduint les emissions de CO2 en el transport.

Es donen productes no alimentaris?

Sí. Donem tots els productes que comercialitzem als supermercats excepte begudes alcohòliques.

Puc aportar productes per a donar?

Si vols col·laborar amb la donació de productes, pots fer-ho directament a través de la Fundació Banc dels Aliments. Trobaràs tota la informació a la seva pàgina web www.bancdelsaliments.org.

Quines entitats reben els productes de Caprabo?

Pots consultar totes les entitats beneficiàries aquí.